Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Nový jízdní řád na železnici přiváží revoluční Novou gastronomii

17. 02 2011 | Nový jízdní řád s sebou přiváží nejen změny vlakových spojení, ale tentokrát i nový, naprosto unikátní projekt, který je revolucí v gastronomii na kolejích.

Největší tuzemský caterer na železnici, společnost JLV, a.s., spojila své více než padesátileté zkušenosti v oboru se špičkovou kvalitou gastronomie šéfkuchařů z Československého svazu kuchařů a s podporou Českých drah, a.s. vyráží na cesty s Novou gastronomií.
Šéfkuchař Jiří Král, kuchař roku ČR a člen týmu  pořadu Kuchařská pohotovost, šéfkuchař Jan Michálek, mnohaletý šéf národního týmu kuchařů a cukrářů a další jejich kolegové sestavili speciálně pro kolejový provoz nová menu, obohacená o sezónní nabídky.

Od 12. prosince 2010 si tak návštěvníci jídelních a bistro vozů se servisem JLV, a.s. mohou pochutnat na nových pokrmech a k obědu si objednat například lahodný brokolicový krém, následovaný pečeným filetem z norského lososa na másle s bramborovým puré a jako sladkou tečkou vše završit desertem créme brullé.

„Šéfkuchaři z Československého svazu kuchařů připravili receptury, na základě kterých poté všechny pokrmy uvařili a odprezentovali kuchařům a stevardům. V další fázi šéfkuchaři velmi precizně zaškolili kuchaře z jídelních a bistro vozů, ale i personál v centrální výrobě, který bude dále připravovat hotová jídla pro kolejový provoz. Celý tento proces měl jasný cíl – získání důvěry ze strany kuchařů k Nové gastronomii.“ vysvětluje postup Petr Hubáček, produktový manažer pro jídelní vozy.

Nová gastronomie ale není „jen“ o nových menu, zachází i do takových detailů jako je prezentace pokrmů na talíři i způsob servírování. A s tím souvisí další novinka, kterou JLV, a.s. zavádí na bistro vozy SC Pendolino. Doposud byla jídla podávána na plastových talířcích s plastovými příbory, což každému zákazníkovi nemuselo vyhovovat a tak JLV, a.s. připravilo novou koncepci, kdy budou jídla servírována na porcelánovém nádobí s nerezovými příbory stejně jako v restauraci. „Tímto krokem dochází k dalšímu nárůstu kvality u služeb, které JLV v těchto rychlovlacích poskytuje.“ dodává Petr Hubáček, produktový manažer pro jídelní vozy.

V průběhu roku proběhne několik marketingových akcí a speciálních nabídek pro pravidelné hosty jídelních a bistro vozů.

www.jlv.cz

Diskuse

Speciály

Naše magazíny

Novinky ze světa bydlení, aut, techniky ...

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO